Onko ero epäonnistuminen?

Moni jumittaa ”ero on epäonnistuminen” -uskomuksessaan. Mutta miten monella tavalla voisimme katsoa erilaisia elämäntapahtumiamme tässä niin monenlaisten onnistumisten ja epäonnistumisten maailmassamme?

🖤 Jos onnistuu havaitsemaan parisuhteensa ongelmat ja korjaamaan ne yhdessä puolisonsa kanssa pysyvästi paremmalle tolalle, voi kehua itseään onnistumisesta.

🖤 Jos tuntee voivansa huonosti parisuhteessaan eikä ymmärrä joko korjata sitä tai luopua siitä, parisuhteeseen jäämisen voinee luokitella jo jonkinlaiseksi epäonnistumiseksi – ainakin mitä tulee havaitsemis- ja toimintakykyyn.

🖤 Jos havaitsee parisuhteensa tulleen sittenkin päätöspisteeseen, jo tuo havainto itsessään on onnistuminen.

🖤 Jos osaa tunnistaa, milloin ainaisia harmeja ei kannata enää hinkata ja ymmärtää erota, itseään saa onnitella onnistumisesta.

🖤 Jos vielä onnistuu hoitamaan eron jälkeisen kanssakäymisen exänsä kanssa molempia tyydyttävällä tavalla, voi onnitella itseään ja puolisoaankin onnistumisesta siistin eron aikaansaamisessa.

🖤 Jos onnistuu luomaan ihmissuhteen exänsä kanssa uudelleen, voi onnitella molempia myös uuden hyvän ystävän saamisesta elämään!


Epäonnistumisten määrä ja suuruusluokka eivät mittaa mokanneen ihmisen arvoa. Jos kuitenkin väkisin haluaa ruoskia itseään kuvitteellisista epäonnistumisistaan, niin eikö se alkuperäinen hynttyiden yhteen laittaminen loppupeleissä epäsopivan kumppanin kanssa voisi olla se etsitty epäonnistuminen? Voisiko vihdoin saatu ymmärrys laittaa ero vireille olla vain vanhan virheen korjausjuhla? Ja miksi aikansa ihan hyvin palvellutta parisuhdetta pitäisi mollata epäonnistuneeksi eron hetkellä, jos se on antanut paljon hyvääkin ja ehkäpä sen ansiosta on saanut rakkaat lapsensakin? Entä jos tarkemmin ajateltuna onkin onnistunut jo kahdessa isossa asiassa, joihin läheskään kaikilla ei kantti riitä: uskalluksessa ryhtyä parisuhteeseen ja rohkeudessa erota? Voisiko muiden mittaroimaa ”epäonnistumista” sittenkin arvostaa ja olla siitäkin oppimiskokemuksesta kiitollinen?

Jos eroa pitää vielä nykyäänkin epäonnistumisena ja on lisäksi teho-oppinut häpeämään epäonnistumisiaan, voi nykyhetken häpeäntunnettaan lievittää harjoittelemalla. Häpeäntunnettaan voi myös helpottaa asettamalla sen elämänkokoisiin sfääreihin eli palauttamalla mieleensä, mitä kaikkea mahdollista onkaan kuuna päivänä osannut hävetä lapsuudessaan, kouluvuosinaan, epävarmassa teini-iässään ja vielä paljon sen jälkeenkin, ehkä juuri viime viikolla vaikkapa työpaikallaan. Kun tietää osaavansa sekä hävetä että päästä yli siitäkin tunteesta, tietää pystyvänsä hyväksymään myös mahdollisen eron, jota vielä aiemmin piti infernaalisesti hävettävänä epäonnistumisena.

On helpottavaa välillä muistuttaa itselleen, että maailma ei pyöri oman itsen ympärillä. Jos onnistumisemme eivät pääse suuren yleisön parrasvaloihin, voimme luottaa siihen, että epäonnistumisemmekaan eivät ole muiden fokuksessa.

Sekä parisuhteiden parantamiseen että onnistuneisiin eroihin tarpeellisista monenlaisista ajatusmalleista voit lukea lisää kirjasta Rakkauden (r)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero?
Kirja on saatavilla sekä e-kirjana että perinteisessä muodossa kirjakaupoissa, nettikirjakaupoissa ja kirjastoissa koko Suomessa.
Kannattaa vinkata monenlaisia tositarinoita sisältävästä kirjasta myös sille vertaistukea kaipaavalle kaverillesi, jota sinä tuet hänen elämänpolullaan joka mutkassa ja notkelmassa!

❤️🖤❤️🖤❤️

TILAA RATKAISUKESKEINEN, PARISUHDE- JA EROPOSITIIVINEN KIRJA NYT HELPOSTI: https://arthouse.fi/sivu/tuote/rakkauden-r-evoluutio/2441213

Lukijapalautetta voit lukea täältä: http://www.katiniemi.com/2019/04/lukijapalaute-esikoiskirja-ero-parisuhde.html

Lehtiartikkeleita Rakkauden (r)evoluutiosta voit lukea näistä blogipostauksista:
🖤 2019/05 Monikkoperheet: http://www.katiniemi.com/2019/05/monikkoperheet-ero-kirja-arvostelu-suositus.html
🖤 2019/05 Helsingin Uutiset: http://www.katiniemi.com/2019/05/helsingin-uutiset-viikonloppu-lehtiartikkeli-rakkauden-revoluutio.html
🖤 2019/05 Länsiväylä:  http://www.katiniemi.com/2019/05/lansivayla-rakkauden-revoluutio.html
🖤 2019/05 Kauneus & Terveys: http://www.katiniemi.com/2019/05/kauneus-ja-terveys-lehti-katosiko-rakkaus-parisuhde.html
🖤 2019/04 Sielunpeili: http://www.katiniemi.com/2019/04/vapaus-kunnioittaminen-ero-salliminen.html
🖤 2019/03-04: Tapiola/Westend, Leppävaara/Mäkkylä, Kauniainen/Lippajärvi etc: http://www.katiniemi.com/2019/04/talousjohtaja-tapiolasta-kirja-parempi-parisuhde-erinomainen-ero.html
🖤 2019/03 Me Naiset: http://www.katiniemi.com/2019/04/positive-publicity-revolution-of-love.html
🖤 2019/02 Iltalehti: http://www.katiniemi.com/2019/04/positive-publicity-revolution-of-love.html


Kommentit

Suositut tekstit