Enemmän kuin tuhannen taalan kysymys

Löydät Rakkauden (r)evoluution nyt myös Facebookista.
Kiitos kun tykkäät, kommentoit ja jaat FB-postauksia!
”No mitä mieltä olet, pitäisikö minun erota?” on enemmän kuin tuhannen taalan kysymys, jonka varmaan jokainen meistä on joko kuullut ystävänsä suusta tai erehtynyt itsekin esittämään vaikkapa netin aihe- ja älyvapaalla keskustelupalstalla. Jos päivätöissään ihan fiksutkin mutta netissä yön pimeinä tunteina mustavalkofanaatikoiksi muuntautuvat besserwisserit huutavat eetteriin omia yllättävän suuria pelkojaan tuiki tuntemattoman yksilön eropohdintoja kohtaan, niin miten valistuneita vastauksia tai edes suuntaa-antavaa osviittaa odotat gallup-kyselyysi keskimääräisin tiedoin, taidoin ja ennakkoluuloin varustetuilta tutuiltasi? Milloin annat itsellesi luvan oivaltaa, mitä läheistesi letkautukset tai hyvää tarkoittavat neuvot tarkoittavatkaan?

Entä jos elämää suuremmalta tuntuvan eropäätöksen kynnyskysymyksenä ei olekaan se, haluaako elää loppuelämänsä puolisonsa kanssa? Ehkä ensin pitäisi osata vastata itselleen kysymykseen siitä, uskaltaisiko edes erota, vaikka ehkä haluaisikin. Jos eropäätöksen perusta olisi puhdas eroon liittyvistä ennakkoluuloista, saisiko vasta silloin todellisen mahdollisuuden tehdä parhaan päätöksen? Ennen kuin päättää, mitä tekee, kannattaa miettiä, mitä antaa itsensä tehdä erilaisissa elämäntilanteissa ja mitä asioita kieltää itseltään enemmän kuin muilta. Lue Rakkauden (r)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero, ja huomaa, kuinka monenlaisia näkökulmia erilaisilla ihmisillä on niin parisuhteisiin kuin eroamiseenkin liittyen. Kirjassa avataan ajatuksia ja tehdään tilaa uudelle, mikä toivottavasti inspiroi, ärsyttää, surettaa, huvittaa ja hämmentää. Ensiavuksi kirjassa tarjotaan oivalluttavia harjoituksia, joita ei toki tarvitse suorittaa, kuten ei parisuhdettaankaan.

Oheisessa kuvassa näkyy Rakkauden (r)evoluution sisällysluettelo. Kirjan ensimmäisessä osassa kuvaillaan parisuhteiden haasteita, jotka toisten ihmisten sanoittamina toimivat meitä itseämme hellempinä herättäjinä. Parisuhdettaan on helpompaa parantaa silloin, kun huomaa sen, mikä mättää. Tositarinoissa on mukana myös tosirakkauden löytäneiden ihmisten kertomaa kuvaamaan sitä, miten paljon hyvää pitkässä parisuhteessa voi saada. Kirjan toisessa osassa käsitellään tarkemmin hälytysmerkkejä ja tutkitaan, miten asioita voisi katsoa ja kuulostella uusin tavoin parisuhteensa parantamiseksi tai eropäätöksensä tarpeellisuuden ymmärtämiseksi. Kirjan kolmas osa kuljettaa lukijaa pohtimaan tarkemmin mahdollista eroa, jonka jälkeiseen elämään kurkistetaan kirjan viimeisessä osassa.

Elämänmakuiset tositarinat omalla tavallaan onnistuneista eroista avaavat ajattelun tavanomaisia solmukohtia. Aikansa eläneiden ajatusvirusten hakkerointiin tarkoitetuilla työkaluilla voi kangeta lisäliikkumatilaa eri ratkaisumahdollisuuksille – kohti hyvää parisuhdetta tai hyvää eroa. Tositarinoiden lisäksi kirjan sisältöön ovat vaikuttaneet suomalaiset ja ulkomaiset erotutkimukset, parisuhteiden parannusoppaat ja lukuisat lehtiartikkelit sekä netin keskustelupalstoilta nousevat kansan syvien rivien värikkäät kertomukset.

Vaikka todennäköisesti otatkin oman parisuhdetarinasi spesiaalihaasteineen hyvin vakavasti, kuten äijät inttitarinansa ja mammat lastenkasvatusoppinsa, saattaa yksilöllisiä kokemuksia laajempien ilmiöiden hahmottaminen auttaa sinuakin kohtelemaan kipuasi uusin lääkkein. Kun hurjan moni eroa pohtiva kuvailee mahdottomuuksiensa määrää jo turhankin tutunkuuloisen normitragedian kaavan mukaan, alkavat vitsit olla vähissä. Jos kuitenkin oppisi nauramaan itselleen sen suurimmankin surun keskellä, saa mahdollisuuden nähdä metsän puilta.

Muiden näkökulmista parempiin parisuhteisiin ja erinomaisiin eroihin liittyen kannattaa lukea Rakkauden (r)evoluutiosta. Milloin annat itsellesi luvan nähdä ne kaikki mahdollisuudet, jotka muut ihmiset näkevät ympärilläsi? Kohti parempaa parisuhdetta tai erinomaista eroa. Molempi parempi.

❤️🖤❤️🖤❤️

TILAA RATKAISUKESKEINEN, PARISUHDE- JA EROPOSITIIVINEN KIRJA HELPOSTI: https://arthouse.fi/sivu/tuote/rakkauden-r-evoluutio/2441213
Kirja on saatavilla sekä e-kirjana että perinteisessä muodossa kirjakaupoissa, nettikirjakaupoissa ja kirjastoissa koko Suomessa.

Kannattaa vinkata monenlaisia tositarinoita sisältävästä kirjasta myös sille vertaistukea kaipaavalle kaverillesi, jota sinä tuet hänen elämänpolullaan joka mutkassa ja notkelmassa!

❤️🖤❤️🖤❤️


Kommentit

Suositut tekstit