Muiden silmin simulointia: Helsingin Uutisten viikonloppujuttu

Tänään aamusella sain hyvän huomenen piristyksen kaveriltani: Rakkauden (R)evoluution tiimoilta keikuin Helsingin Uutisten kansikuvassa. Sain tuon samaisen lehden paperiversion toiselta stadilaiselta, joka oli myös bongannut sen postinsa joukosta nyt viikonloppuna. Näissä monenlaisissa artikkeleissa on itselleni mielenkiintoista lukea, mitä kukin toimittaja on poiminut kirjastani ja haastatteluissa pölöttämistäni asioista. Nousisiko sieltä jotain itse todennäköisesti sanomaani, jota en ole edes kuullut sanovani? Kun luen ikäänkuin omia ajatuksiani lehtien sivuilta, mutta toisen henkilön kuulemana, suodattamana ja koostamana, pohdin samalla, voisinko oivaltaa jotain uutta omista näkökulmistani?

Rakkauden (R)evoluutiosta kirjoitettujen lehtiartikkeleiden lukeminen on minulle siis vähän niin kuin 'muiden silmin simulointia', josta myös kirjassani kerron - muunmuassa näin:
"Kaikki eivät ajattele niin kuin me itse. Ei myöskään puolisomme. Parisuhteisiin ryhtymisen tai ajautumisen syyt ja parisuhteissa sinnittelyn motiivit ovat kullakin omanlaisensa. Myös erosyymme ovat omamme. Elämäänsä ja ajatuksiaan ei tarvitse muuttaa piirun vertaa, jos ei halua. Silti saattaa olla hyvä kuunnella muiden toiveita ja näkökulmia: niissä saattaa piillä pieni osa totuutta. Kun pohdintojaan jakaa muiden kanssa, omat piilossa olleet viisaatkin ajatukset pääsevät pureksittaviksi pala palalta. Kun itse avautuu luottamuksellisesti, toinenkin uskaltautuu avartamaan maailmankuvaasi omalla katsontakannallaan. On helpottavaa havaita, että se itseään pitkään piiskuroinut ajatus saattaakin olla pahasti vinossa! Kaikkea ajattelemaansa ei tarvitse enää uskoa."

"Lähipiirin mielipiteiden lisäksi kannattaa tunnustaa ulkopuolistenkin ihmisten uudenlaisten näkökulmien olemassaolo. Lukuisten näkövinkkeleiden keskiössä oivaltaa, että lopulta merkityksellistä oman elämän suunnan kannalta on se, mihin sitä itse haluaa viedä tästä eteenpäin. Puolison tai muun ahdistavan pieneksi käyneen lähipiirin taustahälyn saa jätettyä taakseen lähtemällä kävelylle vaikka jäätelökioskille tai kauemmaskin. Et ole maailman napa, joten sinun päätöksesi oman elämäsi suhteen ei kaada muiden maailmaa. Sen sijaan että mietit, mitäköhän muut ajattelevat ja puhuvat siitä, mitä teet, niin entä jos miettisitkin, mitä sinä itse ajattelet ja teet seuraavaksi? Siten antaisit muillekin parempaa ajateltavaa, jos heillä ei todellakaan ole muuta mietittävää."

Muiden näkökulmista parempiin parisuhteisiin ja erinomaisiin eroihin liittyen kannattaa lukea Rakkauden (r)evoluutiosta. Milloin annat itsellesi luvan nähdä ne kaikki mahdollisuudet, jotka muut ihmiset näkevät ympärilläsi?

TILAA RATKAISUKESKEINEN, PARISUHDE- JA EROPOSITIIVINEN KIRJA HELPOSTI: https://arthouse.fi/sivu/tuote/rakkauden-r-evoluutio/2441213
Kirja on saatavilla sekä e-kirjana että perinteisessä muodossa kirjakaupoissa, nettikirjakaupoissa ja kirjastoissa koko Suomessa.

Kannattaa vinkata monenlaisia tositarinoita sisältävästä kirjasta myös sille vertaistukea kaipaavalle kaverillesi, jota sinä tuet hänen elämänpolullaan joka mutkassa ja notkelmassa!

❤️🖤❤️🖤❤️
Lue Helsingin Uutisten viikonloppunumeron juttu täältä näköislehdestä: https://www.lehtiluukku.fi/lehti/helsingin-uutiset-metro-painos/_read/25.5.2019/213592.html

Kommentit

Suositut tekstit