ERO EI OLE PANIIKIN PAIKKA

Länsiväylän artikkelin valokuva: Anneli Tuominen-Halomo.
”ERO EI OLE PANIIKIN PAIKKA”, totesin Länsiväylän viikonloppunumerossa (linkki alla).

Joidenkin ihmissuhteiden ainoa ongelma on niiden muoto ja joidenkin parisuhteiden ainoa ongelma on niiden kaavoihin kangistunut muuttumattomuus. Parisuhteen heikkoudesta on turha syyttää puolisoaan, sillä yhteys toiseen ihmiseen rakennetaan aina itsestä käsin. Näihin teemoihin haluan kirjallani herätellä ihmisiä, jotta yhä useampi saisi elää onnellisessa parisuhteessa tai olisi hyvillään sinkkuna, omassa mainiossa seurassaan.

Mielestäni liian usein parisuhdeoppaat keskittyvät vain teknisiin pikkukikkoihin parisuhteen piristämisessä, vaikka kuitenkin puolisoiden oma arvo- ja ajatusmaailma, rajoittavat uskomukset ja jo lapsuudesta alkaen hiljalleen muovautuneet toimintatavat tarvitsisivat reilusti enemmän ravistelua, jos parisuhdettaan haluaa oikeasti parantaa pysyvästi. Liian monet pohtivat eroa lähes jatkuvasti ja vain satunnaiset parisuhteen pintaremontit tai lomamatkat saavat heidän ajatuksensa välillä positiivisiksi. Jatkuva murehtiminen vie energiaa ja aiheuttaa myös fyysistä pahoinvointia. Haluan kirjallani auttaa ihmisiä.

Pysyvää parannusta ei saa aikaiseksi parisuhteessaan, jos katsoo vain suhteen pintatekijöitä eikä tutustu sekä itseensä että puolisoonsa syvällisemmin, täysin avoimesti ja esille nousevat ikävätkin jutut hyväksyen. Jos eroa pitää jonain epäonnistumisena tai lähtökohtaisesti vain kiellettynä ratkaisuna, sitä alkaa liikaa mukauttaa itseään väkisin sellaiseen rooliin, johon ei vaan taivu. Mitä enemmän itseään ja puolisoaan vääntää väkisin, sitä heikommaksi yhteys käy ja molemmat alkavat tiuskimaan toisilleen, vaikka ratkaisu löytyisi heistä itsestään - jos he vaan jaksaisivat tutustua itseensä syvemmin ja laventaa ajatus- ja toimintamallejaan.

Parisuhdepahoinvointi syntyy puolisoiden välisen yhteyden heikkoudesta. Kunnon yhteyttä ei voi syntyä, ellei itse opettele ensin tuntemaan itsensä ja kerää itseluottamusta rohjetakseen olla toiselle ihmiselle lämpimällä tavalla auki ja läsnä. Kun suhtautuu eroamiseenkin positiivisena vaihtoehtona, sitä ei enää pelkää, jolloin ei pakota itseään ja puolisoaankaan väkisin sellaiseen moodiin, jossa ei ole hyvä olla.

TILAA RATKAISUKESKEINEN, PARISUHDE- JA EROPOSITIIVINEN KIRJA HELPOSTI: https://arthouse.kauppakv.fi/…/rakkauden-r-evoluutio/2441213
Kirja on saatavilla sekä e-kirjana että perinteisessä muodossa kirjastoissa, kirjakaupoissa ja nettikirjakaupoissa koko Suomessa.

Kannattaa vinkata monenlaisia tositarinoita sisältävästä kirjasta myös sille vertaistukea kaipaavalle kaverillesi, jota sinä tuet hänen elämänpolullaan joka mutkassa ja notkelmassa!

❤️🖤❤️🖤❤️

Lue Länsiväylän haastatteluni täältä:
Kommentit

Suositut tekstit