Lehtiartikkeli: "Talousjohtaja Tapiolasta teki kirjan: Parempi parisuhde vai erinomainen ero?"

"Kirja käsittelee parisuhteen parannuskeinoja, mutta lisäksi se tuo esille uusia ajatusmalleja vanhoihin tabuihin ja uskomuksiin", todetaan paikallislehden artikkelissa.

Kuten kirjassanikin kirjoitan, myös tässä lehtiartikkelissa oli nostettu kirjani sanoma siitä, miksi haluan puhua eron mahdollisuudesta positiivisesti: "Kaikkien kannattaisi suhtautua eroon positiivisen sallivasti ja erityisesti nimenomaan silloin, kun haluaa onnellisen parisuhteen. Moni voisi saada hyvänkin parisuhteensa vahvemmalle pohjalle sallimalla itselleen ajatuksen mahdollisesta erosta, koska tällöin riidat ja ajoittain tylsä arki eivät olisikaan enää uhka perusturvallisuuden tunteelle. Jos pelkää liikaa tulevansa hylätyksi, on vaikeaa rohjeta avautuakaan puolisolleen juuri sellaisena kuin kuitenkin on. Jos siis haluaa tulla puolisonsa kohtaamaksi ja hyväksymäksi, on avattava itsensä alttiiksi myös mahdolliselle hylkäämiselle."

Lehtiartikkelissa mainitaan, että kirjassa ei anneta valmiita vastauksia, vaan pikemminkin sadoilla kysymyksillä ja uudenlaisilla parisuhde- ja eropositiivisilla ajatuksilla möyhitään lukijan ehkä pinttyneitäkin ajatusmalleja, jotta lukija itse saa kaipaamiaan oivalluksia ja öytää omanlaisensa ratkaisunsa.

Tämä lehtiartikkeli, joka julkaistiin useammassa pääkaupunkiseudun aluelehdessä, perustui alunperin Tapiola/Westend-lehden toimittajan tekemään haastatteluun siitä näkökulmasta, että nimenomaan tapiolalainen kirjoitti kirjan ja vieläpä aiheesta, joka ei liity hänen omaan päivätyöhönsä talousosaston johtajana. Toimittaja halusikin tietää, miten viihdyn Tapiolassa, ja kyllähän minä viihdyn erinomaisesti!

Erotessamme kolme vuotta sitten päätimme, että kolme poikaamme saavat asua pysyvästi vanhassa omakotitalossamme, jossa me vanhemmat vuorottelemme. Olimme jo avioliittomme aikoina joskus suunnitelleet muuttavamme Tapiolaan ja erotessamme me molemmat sattumalta sitten hankimme omat pikkuasuntomme nimenomaan täältä Tapiolasta. Tapiolalla on keskeinen sijainti ja pääsen sinkkupäivinäni Tapiolan asunnoltani kävellen töihin Keilaniemeen.
Pidän Tapiolan siisteydestä, luonnonläheisyydestä ja kävelyreiteistä meren tuntumassa. Kaikki palvelut ovat lähellä Tapiolassa ja on myös mahtavaa päästä nykyisin metrolla Helsinkiin. Lehti nostikin haastattelustani esille hauskan yksityiskohdan mainitsemastani sivulauseesta: 
"Olen ystävillenikin kehunut myös Sandro-kantaravintolaani, jonka mainiot tarjoilijat tervehtivät minua aina halaillen", Kati Niemi naurahtaa.

Muutenkin Tapiola tuntuu ihan kotiseudultani, vaikka minulla on rakas koti tietysti myös poikieni luona Keski-Espoossa. Molempia kutsunkin kodikseni ihan yhtälailla. Viihdyn Tapiolassa ja tämä kahden asunnon mallimmekin toimii erittäin hyvin. Nätissä Tapiolan kaksiossani on ihan parasta se, kun saan katsella talon yläkerroksessa sijaitsevan kotini olohuoneeni ikkunasta uuden vuoden ilotulituksia koko Espoon yllä!

Kysy ratkaisukeskeistä, parisuhde- ja eropositiivista beibiäni lähimmästä kirjakaupastasi tai tilaa näppärästi nettikirjakaupoista, esimerkiksi suoraan kustantajalta tästä linkistä. Kannattaa vinkata monenlaisia tositarinoita sisältävästä kirjasta myös sille vertaistukea kaipaavalle kaverillesi, jota sinä tuet hänen elämänpolullaan joka mutkassa ja notkelmassa!

Kommentit

Suositut tekstit