Mistä sain idean kirjoittaa positiivisen kirjan parisuhde-eroista?

Opiskellessani talousjohtajan ammattini ohella sertifioiduksi NLP-kouluttajaksi (Neuro-Linguistic Programming) meidän jokaisen kouluttajaopiskelijan tuli valita jokin taito juurtajaksain mallitettavaksi. Jotkut tutkivat hyvän myyjän taitoja, jotkut vaikkapa taitavan golffarin tai koirankouluttajan osaamista taikka taiteilijoiden innovointitaitoa. Kun itse olen erittäin kiinnostunut ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta ja parisuhteiden parantamisesta ja kun olin juuri itse eronnut ex-puolisostani erittäin hyvissä väleissä, niin päätin mallittaa hyvän eroamisen taitoa syvähaastattelemalla lukuisia muita eronneita. Kirjassa näkyy toki myös pitkä johtajanurani, josta ammennan muunmuassa energiaa antavaan päätöksentekoon, arvojen mukaisten tavoitteiden saavuttamiseen ja itsensäjohtamiseen liittyvissä teemoissa.

Lopputyötäni esitellessäni kouluttajakollegoilleni sain paljon kannustusta jatkaa heidänkin mielestä mielenkiintoiselta kuulostanutta projektiani ja koska haastattelemani ihmisetkin pitivät käymiämme syvällisiä keskusteluja hyödyllisinä, huomasin haluavani jatkaa mallitusprojektia vielä NLP-kouluttajaksi valmistuttuanikin. Syvähaastattelin yhä useampia myös onnellisissa pitkissä parisuhteissaan eläviä ihmisiä, tutustuin lukuisiin suomalaisiin ja kansainvälisiin parisuhde- ja erotutkimuksiin ja -kirjoihin sekä luin iltojeni ratoksi nettikeskustelupalstojen besserwissereiden ja mustavalkofanaatikkojen kirjavia kommentteja parisuhteisiin ja eroihin liittyen.

Hiljalleen kaikesta kahden vuoden ajan tutkimastani ja sisäistämästäni syntyi tämä esikoiskirjani Rakkauden (r)evoluutio - Parempi parisuhde vai erinomainen ero. Kirjan tekemiseen kului valtavasti aikaa - lähestulkoon kaikki vapaa-aikani, mutta mitä enemmän asiaan perehdyin, sitä varmemmaksi tunsin sen, että haluan saada sanomani kaikkien niiden ihmisten kuultavaksi, jotka tuskailevat parisuhteissaan tai riitelevät ex-puolisoidensa kanssa mielestäni aivan turhaan. Halusin antaa ihmisille positiivisemman ajattelumallin, josta voisi olla hyötyä ihan jokaiselle - halusipa sitä pysyä yhdessä kumppaninsa kanssa taikka erota hänestä.

Kysy ratkaisukeskeistä, parisuhde- ja eropositiivista beibiäni lähimmästä kirjakaupastasi tai tilaa näppärästi nettikirjakaupoista, esimerkiksi suoraan kustantajalta tästä linkistä. Kannattaa vinkata monenlaisia tositarinoita sisältävästä kirjasta myös sille vertaistukea kaipaavalle kaverillesi, jota sinä tuet hänen elämänpolullaan joka mutkassa ja notkelmassa!
Kommentit

Suositut tekstit