Lukijapalautetta, hui!

Kyllä! Ensimmäiset ovat kuulemma jo ehtineet lukea koko 374-sivuisen parisuhde- ja eropositiivisen esikoiskirjani! Monet ovat tehneet myös harjoituksia - se on jo ihan huippujuttu!

Mutta mutta... Osa on kuitenkin lukenut "vain" ne 276 sivua varsinaista tekstiä, vaikka heti kirjani esipuheessahan jo kannustan lukijaa sinnikkäästi painimaan myös niiden kirjan lopussa olevien 98 sivun mentaaliharjoitusten kimpussa ;-)

"Eropäätöstä pohtiessaan saa kysyä niin järjeltään kuin tunteeltaankin liudan kysymyksiä, joita on koottu tähän kirjaan vino pino lukijan ajan säästämiseksi ja todennäköisesti edestakas poukkoilevien pitkällisten pohdintojen selkeyttämiseksi. Kun haluat löytää vastauksen mielessäsi mylläävään möykkyyn, pelkästään kirjan läpilukeminen ei kuitenkaan riitä. Tee kirjan lopusta löytyvät harjoitukset. Kyllä: juuri sinä, ihan itse. Omassa rauhassasi, kysymys kerrallaan, vastauksesi yksitellen ylös kirjoittaen tai kännykkänauhurille pohdiskellen."

Okei, onhan niitä harjoituksia paljon ja ihan joka lähtöön!  Mutta jos kerran päässä pyörivät ärsyttävät eropohdinnat, niin pohditaan asiaa sitten todenteolla joka kantilta, jotta ainakaan siihen pähkäilyyn ei tarvitse sentään loppuelämääkin kuluttaa! ;-)  Pääsiäisenähän on pitkät perjantait aikaa tehdä harjoituksiakin, eikös juu?

Mutta vaikka ei vielä olisi "ehtinyt" (ks. aiheeseen liittyen mm. luku 'Kiireeseen kadonneet sisupussit' ja luku 'Sitku...') tehdä ainakaan kaikkia kirjan 57 mentaaliharjoitusta, moni on sentään löytänyt aikaa lukea kirjan alkuosuuden! Se on mahtavaa se!

Ja onhan sitä lukijapalautettakin tullut jo edes hitusen juuri niiltä rohkeimmilta, jotka ovat avoimesti tutuilleenkin kertoneet lukevansa tämän "erokirjan" (ks. blogipostaukseni siitä, että kyseessä ei tosiaan ole pelkkä "erokirja" tästä linkistä). Tässä alla on nyt muutamia tähän mennessä saamiani palautteita. Kirjassanihan haastattelemieni ihmisten lainaukset ovat punaisella fontilla, joten tehdään samoin tässä!

”Tää kirja on todella kovaa kamaa, hyvällä tavalla!”

”Itkun ja naurun lomassa kirja tarjosi hyviä eväitä oman suhteeni käsittelyyn.”

”Tämä kirja toimii myös parisuhteen voimakirjana. Se saattaa pelastaa jonkun parisuhteen sen suvantovaiheessa. Kirja herättää ajatuksia ja muistuttaa miksi sen puolison kanssa taas olikaan.”

”Kirjan avulla huomasin monesti, että meillähän on oikeastaan ihan hyvä parisuhde!”

”Ainakin yhden eronneen näkökulmasta tämä kirja antaa just oikeaa toivoa! Kaikkea, mitä erossa tulee mieleen, on käsitelty kaunistelematta mutta positiivisesti. Kirjailija sanoo suoraan mutta pehmeästi. Haastateltujen mietteet ovat tutunkuuloisia ajatuksia. Kirja herättää ajattelemaan ja ottamaan vastuuta omasta elämästä. Aion kyllä lukea kirjan vielä moneen kertaan ja ottaa oppia myös nykyiseen parisuhteeseeni!”

”Kirjan luettuani näen myös erossa uusia hyviä puolia.”

”Kirjaa lukiessa joutuu oikeesti menemään itseensä. Kirja nostattaa tunteita ja pakottaa ajattelemaan niitä ajatuksia, joita olen käynyt itsekin läpi parisuhdettani pohtiessani. Asioiden tajuaminen on rankkaa. Mutta kyllä sitä kuitenkin haluaa tutustua omiin ajatuksiinsa silloinkin, kun ne aikalailla jo tietääkin.”

”Tämän pitäisi olla pakollista lukemista eroaville. Jospa eroihin liittyvää negatiivisuutta olisi sen jälkeen vähemmän.”

”Ihanaa lukea esimerkkejä siitä, kuinka eron voi hoitaa hyvissä väleissä. Eronneiden välien ei tarvitse olla kylmät kuin jääkaudella!”

"Eka ajatus: ihan mieletön jytky paketti - ihan käsittämättömän vaivan oot nähnyt. Asiaa ja konkretiaa on paljon. En keksi, mitä oisin kaivannut enemmän. Harjoituksia oot valmistellut paljon - hyvä, että osa kevyempiä ja toiset syvällisempiä. Mun oma haaste on, että tosi huonosti saan itteni paneutumaan osana kirjan lukua harjoituksiin, jotka vaatis aikaa ja miettimistä. Mainio! Good job, Kati, totisesti!"

”On lukijasta kiinni, kokeeko tämän kirjan raskaana vai voimaannuttavana. Kirjaa lukiessani huomasin usein ajattelevani, että meillä on tämäkin hyvin, tuokin toimii, rakastan, olen onnellinen ja kiitollinen. Mutta jos on huonossa suhteessa, niin kirja antaa varmasti perspektiiviä, voimia ja rohkeutta tehdä ratkaisuja parempaan suuntaan.”

Ja eräältä tuli "vain" tämä lyhyt ja ytimekäs palaute:
”WOW!”

Otin tietysti valtuudet tulkita tuon palautteen erittäin positiivisena ja kannustavana jatkamaan tätä iloisemman erosanoman levittämistä!

Muuan lukija lähetti kuvan jopa sairaalasta, jossa oli lukemassa kirjaani ja sen jälkeen kirjastani on ollut kuulemma iloa hänen pitkällä sairaslomallaan. Hän onkin sen verran sporttinen tapaus, että ehkäpä jalka napsahti rikki ihan kohtalon oikusta, jotta löytyi aikaa myös henkisen puolen personal trainer -sparraukselle ;-) Väliaikakommenttina hän lähetti minulle lukijapalautetta:
"Hyvää työtä sulta, respect."

Toinen lukija, joka kuulemma harvemmin lukee kirjoja ylipäänsä, kertoi paksun esikoiskirjani olevan todellinen Vuoden Kirja - saattaapa hänellä nimittäin koko vuosi sen parissa vierähtää ainakin jos vielä ne kaikki harjoituksetkin tekee antaumuksella ;-)  Ja sitähän sanotaan, että esikoiskirjailijoilla on tapana laittaa "All in", koska onhan kyseessä kuitenkin monelle Once in a lifetime -kokemus! Ja mun tapauksessahan mä laitan aina "All in" ja harvoin olen jäänyt sanattomaksi tiukankaan kysymyksen kohdalla ;-)

Yksi lukija antoi minun osallistua hänen lukuprosessiinsa lähettämällä aina ajoittain hulvattoman positiivisia väliaikakommentteja tyyliin:
  • "On hauskaa luettavaa! Osaat käsitellä asioita oikein!"
  • "Tähän mennessä loistavaa ja purevaa pohdintaa kilttimiehistä. Nyt sivulla 72!"
  • "Nyt olen sivulla 88 ja nautin suunnattomasti sinun hersyvästä huumorista luvussa 'Pihtarit, painostajat, toiset naiset ja kolmannet pyörät!'"
  • "Sivulla 110 oli hyvin positiivisuutta valava luku! Kiitos!" (Hassusti tuo 'Valittajat ja vaikenijat'-luku siis tuntui myös positiiviselta!)
  • "Hienoa! Kirja on uskomattoman hyvä! Sinulla on tarkka silmä ja hyvä ihmistuntemus! Hyvä Kati!"
  • "Parasta antia Rakkauden (r)evoluutiossa on muunmuassa kehon merkityksestä sivuilla 145-147. Hyvä Kati! Terävää pohdiskelua!"
Tämä lukija ei ollut vielä raportoinut päässeensä loppuun saakka eli varmaankin lisää lukijapalautetta on luvassa! Nämä kaikki lukijakommentit piristävät kyllä päivääni, kun niitä satelee milloin mistäkin ja aivan odottamattomina hetkinä :-)

Eräs lukija lähetti kuvan kirjastani Gambian auringon alla, ja toinen puolestaan oli ottanut kirjan mukaansa Karibialle asti kirjoittaen sen jälkeen näin ihanan pitkän, kannustavan lukijapalautteen minulle:
"Luin kirjasi talvilomalla eli kirjasi levinneisyys on kyllä kohdillaan, kun sitä luetaan jopa Karibialla! Aihe on monelle kiinnostava ja kirja on hyvin kirjoitettu, joten ei ole ihme, että julkisuuttakin tulee. Olet tehnyt mainion kirjan ja herättänyt asiallista keskustelua. Opus on kirja, opaskirja ja tehtäviä yksissä kansissa. Hyvällä nykykielellä kirjoitettu ja samalla melkoista kansanviisauksien ja eri yhteyksistä tuttujen sanontojen ilotulitusta. Kun vielä taustalta paistaa oma kokemus, perehtyneisyys aiheeseen, NLP-tausta ja kirsikkana kakun päällä bisneskokemus, niin kasassa on melkoinen paketti! Kirja oli tosi kiinnostava ja viihdyttävä luettava, vaikka en ihan ykköskohderyhmään kuulukaan. Kiitos luku- ja oppimiskokemuksesta! Jaksan itseasiassa tuskin odottaa seuraavaa teostasi!"
Hän oli itsekin aikoinaan kirjoittanut kirjan eli sainpa todellista mahtipalautetta jopa ihan kirjailijakollegaltakin ;-)

Kyllä näillä lukijapalautteilla siis todellakin jaksaa taas!

KIITOS KAIKILLE LUKIJOILLE, HARJOITUKSIA TEHNEILLE JA VIELÄPÄ URAKAN PÄÄTTEEKSI PALAUTETTAKIN ANTANEILLE!

Niin... Entäpä millaista palautetta sinä haluat antaa tänään rakkaimmallesi, siis ainakin itsellesi?
Makeaa palautetta ystäviltäni ;-)


Kysy ratkaisukeskeistä, parisuhde- ja eropositiivista beibiäni lähimmästä kirjakaupastasi tai tilaa näppärästi nettikirjakaupoista, esimerkiksi suoraan kustantajalta tästä linkistä

Kannattaa vinkata monenlaisia tositarinoita sisältävästä kirjasta myös sille vertaistukea kaipaavalle kaverillesi, jota sinä tuet hänen elämänpolullaan joka mutkassa ja notkelmassa!

Kommentit

Suositut tekstit