Mikä kirjoittamisessa on parasta, mikä haastavinta?

Ystävieni lahja esikoiskirjailijalle, ihana yllätys...!
Esikoiskirjani kirjoitusprojektissa oli parasta ne ihanat syvälliset keskustelut, joita sain käydä niin monen onnellisessa parisuhteessa elävän tai onnellisesti eronneen ihmisen kanssa. Sain jokaisesta keskustelusta paljon oivalluksia ja oli myös jännää huomata monia yhteneväisiä ajatusmalleja, joihin nuo ihmiset olivat esimerkiksi ennen eroaan uskoneet, mutta eron jälkeen oivaltaneet asioita uudesta näkökulmasta. Oli hienoa kuulla, kuinka hekin halusivat jakaa tarinansa ja laittaa hyvän kiertoon kirjani kautta, jotta muiden eroa pohtivien ei tarvisisi tuskailla samoissa asioissa kuin he itse olivat tuskailleet.

Haastattelujen lisäksi nautin eniten kirjoittamisesta flow-tilassa. Monesti saatoin maata Tapiolan kotini olohuoneen sohvalla ihan pimeässä, vain kynttilän valossa, ja silmät kiinni kirjoitin sylissäni olleella näppiksellä auki kaikkea itse aikaisemmin kokemaani tai juuri oivaltamaani. Ne olivat rauhallisia luovuuden hetkiä.

Projektin lopussa oli haastavin vaihe, kun valtava määrä - satoja sivuja - hyviä haastatteluja ja oivalluksia piti saada luokiteltua toimiviksi kokonaisuuksiksi ja karsittua tekstiä sanomani terävöittämiseksi. Omaa leipätekstiäni minun oli helpompaa karsia, mutta haastattelemieni ihmisten tarinoita minun oli vaikea tiivistää tai arvottaa toinen toisiaan paremmiksi. Onneksi minulla oli erinomainen kustannustoimittaja Art House Oy:n toimituspäällikkö Riina Behl, joka karsi sitten paljon tekstiä, johon itse en ollut raaskinut tarttua.

Oli upea hetki, kun sain toimitettua valmiin teokseni Art Houselle, ja kun omat aivoitukseni saivat konkreettisen, fyysisen muotonsa mielestäni kauniiden, James Bond-tyylisten kirjankansien välissä. Oli hienoa saada seurata projektin etenemistä ammattigraafikoiden pöydällä ja nähdä, kuinka omilla puutteellisilla koneenkäsittelytaidoillani hahmottelemani mentaaliharjoitusten visualisoinnit saivat tyylikkään lopullisen ulkoasunsa ja ideani alkoivat elää uudella tavalla.

Kirjan valmistuttua tuntui siltä, että kaikkien haastattelemieni ihmisten arvokas sanoma sai arvoisensa ulkomuodon ja toivonkin kirjan löytävän lukijansa. Jopa moni vanha Tinder-deittini on kertonut ostaneensa kirjani ja monilta olen kuullut, kuinka tälle uudenlaiselle, positiiviselle sanomalle on selvästikin ollut tilausta. Kirjani on hienosti noteerattu sanoma- ja aikakauslehdissäkin. Lue blogipostaukseni niistä täältä.

Hienointa onkin nyt kuulla positiivista lukijapalautetta erilaisissa elämäntilanteissa olevilta miehiltä ja naisilta, jolloin tiedän, että kaikki se tekemäni työ ei mennyt hukkaan vaan sain todellakin laittaa hyvän kiertämään!

Kysy ratkaisukeskeistä, parisuhde- ja eropositiivista beibiäni lähimmästä kirjakaupastasi tai tilaa näppärästi nettikirjakaupoista, 

Kannattaa vinkata monenlaisia tositarinoita sisältävästä kirjasta myös sille vertaistukea kaipaavalle kaverillesi, jota sinä tuet hänen elämänpolullaan joka mutkassa ja notkelmassa!

Kommentit

Suositut tekstit