No mistä se "erokirja" oikein sitten kertoo?

Tätä monet kysyvät. Jotkut ovat käyneet jo ostamassa kirjani ja monet ovat ilmoittautuneet kirjastojen jonotuslistalle (löytyy koko Suomesta, kysy vaan kirjastonhoitajaltasi!). Kuitenkin valitettavasti jotkut ovat sanoneet, että todella haluaisivat lukea kirjani, mutta he EIVÄT USKALLA! Hui... Eihän kirjanikaan loppujen lopuksi ole kuitenkaan kuin sanoja paperilla. Eikä tämä kirja ole edes mustavalkoista tekstiä, sillä lainaukset ovat kauniisti punaisella fontilla ja kirjassa on paljon taulukoita ja kuvioitakin ;-)  Kirjassa nimenomaan avataan uusia, tuoreita näkökulmia eikä väännetä mitään yksisilmäisiä totuuksia, jotka eivät kuitenkaan sopisi useimpien elämäntilanteisiin ja -historiaan ('one size fits nobody' pätee tässäkin). Ja ne kaikki sanat ja ajatukset olen rakkaudella ja lämmöllä, sydämestäni kirjoittanut. Sinäkin siis uskallat tarttua siihen, vaikka eroaminen pelottaisi. Ja varsinkin jos eroaminen edes ajatuksena pelottaa, sinun kannattaa lukea kirjani, jossa on monen viisaan haastattelemani ihmisen oivallukset näppärästi koottuina. Ehkä kirjani luettuasi ja sen reilut viitisenkymmentä harjoitusta tehtyäsi sinun ei enää edes tarvitse pelätä eroamista, kun opit näkemään parisuhteesi positiiviset puolet ja oivallat ajoittaisten eroajatustesi olevan ihan huttua!

Mistä kirjani siis oikein kertoo? Se ei ensinnäkään ole pelkästään erokirja vaan yhtälailla parisuhdekirja, opas parempaan parisuhteeseen taikka eropäätöksen tekoon. Ylipäänsä kyseessä on selkeää päätöksentekoa käsittelevä kirja. Teeman mukaisesti ystävänpäivänä 14.2.2019 julkaistu, Art House Oy:n kustantama Rakkauden (r)evoluutio: parempi parisuhde vai erinomainen ero keskittyy parisuhteessa elävien miesten ja naisten usein edestakaisin poukkoileviin pohdintoihin siitä, kannattaako heikoissa kantimissa olevaan suhteeseen panostaa vielä kerran kunnolla vai olisiko molempien osapuolten kannalta sittenkin parempi erota onnellisesti ja onnistuneesti.

Ratkaisukeskeinen kirja käsittelee parisuhteen parannuskeinoja käytännönläheisesti, mutta lisäksi tuo esille olennaisen, vanhaa tabua suojelleista uskomuksista poikkeavan uuden ajatusmallin parisuhteen parantamiseksi: kaikkien kannattaisi suhtautua eroon positiivisen sallivasti ja erityisesti nimenomaan silloin, kun haluaa onnellisen parisuhteen. Moni voisi saada hyvänkin parisuhteensa vahvemmalle pohjalle sallimalla itselleen ajatuksen mahdollisesta erosta, koska tällöin riidat ja ajoittain tylsä arki eivät olisikaan enää uhka perusturvallisuudentunteelle. Jos pelkää liikaa tulevansa hylätyksi, on vaikeaa rohjeta avautuakaan omana itsenään puolisolleen juuri sellaisena kuin kuitenkin on. Jos siis haluaa tulla puolisonsa kohtaamaksi ja hyväksymäksi, on avattava itsensä alttiiksi myös mahdolliselle hylkäämiselle.

Rakkauden (r)evoluutio: parempi parisuhde vai erinomainen ero kannustaa ihmisiä ensisijaisesti tekemään päätöksen siitä, mitä haluaa elämäänsä - olipa se sitten selkeä päätös panostaa parisuhteeseen taikka päätös erota. Kirjassa ei anneta valmiita vastauksia, vaan pikemminkin sadoilla kysymyksillä ja uudenlaisilla parisuhde- ja eropositiivisilla ajatuksilla möyhitään lukijan ehkä pinttyneitäkin ajatusmalleja, jotta lukija itse saa kaipaamiaan oivalluksia ja löytää omanlaisensa ratkaisunsa. 

Kirjassa on paljon haastattelemieni miesten ja naisten tositarinoita heidän onnellisista ja onnettomista parisuhteistaan ja eroistaan, jotta lukijakin havaitsisi oman parisuhteensa ongelmakohdat helpommin. Nimittäin parisuhdettaan on helpompaa parantaa vasta, kun tietää ensin, missä kaikessa mättää. Kun eropäätöksen taustalla olevat syyt ovat useimmiten niin moninaiset, kirjan avulla pystyy paremmin hahmottamaan koko vyyhdin ja ymmärtämään selkeämmin, miksi pohtii eroa yhä uudelleen eikä siltikään ole saanut päätöstään tehtyä. Kirjassa on 57 erilaista mielenkiintoista mentaaliharjoitusta, joiden avulla lukija saa jäsenneltyä ajatuksiaan, toiveitaan, uskomuksiaan ja pelkojaan. Rakkauden (r)evoluutio on ennenkaikkea apuväline itsensäkehittämiseen ja omien arvojen mukaisten tavoitteiden saavuttamiseen niin parempaa parisuhdetta kuin hyvää sinkkuelämääkin varten.

Kysy ratkaisukeskeistä, parisuhde- ja eropositiivista beibiäni lähimmästä kirjakaupastasi tai tilaa näppärästi nettikirjakaupoista, esimerkiksi suoraan kustantajalta tästä linkistä. Kannattaa vinkata monenlaisia tositarinoita sisältävästä kirjasta myös sille vertaistukea kaipaavalle kaverillesi, jota sinä tuet hänen elämänpolullaan joka mutkassa ja notkelmassa!

Kommentit

Suositut tekstit