"Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää!"

”Vapaus, tasa-arvo, rakkaus – toteutuvatko ne koskaan tässä matoisessa maailmassa?”, kysyi Minna Canth aikoinaan. Näin voisi kyseenalaistaa myös joidenkin ”kilttimiesten”, ”pirttihirmujen”, ”jännämiesten” ja ”kilttien tyttöjen” parisuhteissa. 😉

Itse kuitenkin uskon, että jokainen meistä vapaassa Suomessa elävästä kiltimmästä tai kipakammasta miehestä ja naisesta saa tuotua omaan elämäänsä ihan itse niin vapautta, tasa-arvoa kuin rakkauttakin. Paljon. Rakkaus kasvaa vapaudesta olla oma itsensä tasaveroiseksi tuntemansa kumppanin vierellä. Molempien puolisoiden vapaus parisuhteessa puolestaan kasvaa luottamuksesta - ensisijaisesti itseen. Kun luottaa itseensä, toinenkaan erilainen yksilö ei ole enää uhka omalle perusturvallisuudentunteelle. Itsestään meistä kukin löytää siis lempeän uskalluksen kohdata myös kumppaninsa kritisoimatta ja kontrolloimatta eikä silloin ole enää myöskään tarvetta ylimiellyttää puolisoaan oman hyvinvointinsa kustannuksella.

Oman mielen kohtuuttomuuksien karsiminen auttaa siis jo itsessään parempaan parisuhteeseen. Jos elämälle luontaiseen tapaan sallii itsensäkin olla muuttuva ja kehittyvä eli keskeneräinen - joillain kriteereillä siis epätäydellinen -, pystyy paremmin näkemään epätäydellisen puolisonsakin ja parisuhteensa olevan jo omalla, jatkuvasti muuttuvalla tavallaan täydellinen. Täydellistä parisuhdetta onkin turha etsiä, koska jokainen meistä voi halutessaan luoda sellaisen itse. Koska jokaisessa haastavassakin parisuhdesopassa on oman elämänsä masterchefien itsensä itsestään tuomat ainekset, itseään kehittämällä kehittää myös sitä, mitä ruokkii parisuhteessaan. Oman mielen pakkopaidoista vapautuminen on parisuhteen parantamisen jackpot.

Milloin siis sinä annat itsellesi luvan olla kiltti ensisijaisesti itsellesi ollaksesi kiltti muille? ✌🏼😘

Minna Canthin sanoin: ”Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää!” 

Onnellista Naistenpäivää ja rakkaudentäyteistä alkavaa kevättä siis ihan kaikenmoisille, suurenmoisille, parisuhteissaan tai iloisina sinkkuina eläville naisille ja miehille! 


Kysy ratkaisukeskeistä, parisuhde- ja eropositiivista beibiäni lähimmästä kirjakaupastasi
tai tilaa näppärästi nettikirjakaupoista, esimerkiksi suoraan kustantajalta:  

https://arthouse.kauppakv.fi/sivu/tuote/rakkauden-r-evoluutio/2441213

Kommentit

Suositut tekstit